Тържествено на 2 март 2022 г. беше открит  новият многофункционален

...
Тържествено на 2 март 2022 г. беше открит  новият многофункционален
Коментари Харесай

ОУ „Христо Никифоров“ в Ловеч с нов многофункционален кабинет

Тържествено на 2 март 2022 година беше открит  новият многофункционален кабинет по технологии и предприемачество в ОУ „ Христо Никифоров “ в Ловеч.

Той е оборудван  с съвременно мобилно STEM обзавеждане за реализиране на гъвкави мултифункционални зони, специфичен кулинарен ъгъл, кухненски остров и разнообразни уреди. Помещението може да се употребява и в часовете по изобразително изкуство, като  учениците разполагат със стативи за изобразяване.

Пространството е съобразено със актуалните условия за физическата среда и другите режими на учене – едностранна връзка, работа в дребни и огромни групи, самостоятелна работа, учене посредством прекарване и „ правене “. Осигурено е място за диалози и социализация посредством пуфове и барбарони.

Гости на тържеството бяха Иваничка Буровска –началник отдел ОМДК в РУО – Ловеч, и Даниела Йотова – старши специалист по професионално обучение и образование в РУО – Ловеч.

„ Най-добрият метод за възпитаване на обич към ученето е да се предизвиква любознанието. На първо място е належащо да разчупим рамката и в хода на урока да осигурим на децата среда, която е допустимо най-близка до действителната. В рамките на три месеца ние изградихме два съвременни кабинета – един STEM кабинет, оборудван с най-нов модел 3D принтер, в който се организират уроци с възпитаници от 2 до 7 клас, в този момент и този многофункционален кабинет. Няма да спрем дотук. Нашата концепция е последователно да превърнем всяка една класна стая в лаборатория за създаване на гении. Смятам, че ОУ „ Христо Никифоров “ дава всички нужни условия за провеждането на модерно и качествено образование “ – показа шефът на учебното заведение Йоанна Луканова.

След тържественото разкриване на кабинета преподавателят Иванета Ганчева организира с възпитаници от 7 клас урок по технологии и предприемачество на тематика „ Професии в кулинарията. Професия готвач “. Учениците демонстрираха познания и срещнаха гостите със своите кулинарни умения, като подготвиха разнообразни студени сандвичи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР